Lokacijski aspekti

Makro lokacijski aspekt smještaja poslovne zone na području grada Banja Luka, najvećeg grada i administrativnog centra Republike Srpske, ujedno i regionalnog centra, daje značajne prednosti u odnosu na druge u okviru BiH. Pored ove nesumljive prednosti, sa makro lokacijskog aspekta je bitno i slijedeće:

  • Povezanost preko autoputa Banja Luka-Gradiška sa autoputevima Hrvatske koji najkraće povezuju sjevero-zapad i jugo-istok Evrope.
  • Povezanost magistralnim i regionalnim putevima sa svim dijelovima BiH.
  • Direktna veza sa željezničkom prugom Ploče, Mostar, Sarajevo, Doboj, Banja Luka, Zagreb i dalje.
  • Blizina aerodroma „Banja Luka“ u Mahovljanima, kao i relativna blizina aerodroma „Pleso“ kod Zagreba.
  • Tradicionalna gravitiranost prema susjednoj državi Hrvatskoj.
  • Banja Luka je univerzitetski centar koji raspolaže visokoobrazovanim kadrovima svih profila, a evidentna je velika nezaposlenost kvalifikovane radne snage svih struka.

Opširnije...

Prednost rada u zoni

Izborom Poslovne zone Banja Luka kao prostora za odvijanje i razvoj poslovne djelatnosti, preduzeća i preduzetnici ostvaruju značajne prednosti u odnosu na druge lokacije  i to:

Opširnije...

Opšti podaci

Poslovna zona Banja Luka je uređeno građevinsko zemljište, sa površinom oko 80 ha, smještena na desnoj obali rijeke Vrbas s istočne strane grada Banja Luka, udaljena od administrativnog središta Grada oko 2 km.

Opširnije...

Pretraga sajta

Postanite korisnik

04-upitnikZainteresovani ste za poslovanje u Poslovnoj zoni Banja Luka? Popunite i pošaljite nam upitnik. Naša služba će vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Preuzmite upitnik!

Gdje se nalazimo

Kontaktirajte nas

+387 51 450 104 
+387 51 450 137
 

Veljka Mlađenovića bb
78000 Banja Luka, RS, BiH
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.