Podijeli / Share

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Predstavnici "Poslovne zone" prisustvovali su završnoj konferenciji projekta EU podrške malim i srednjim preduzećima u BiH – EUSESBI.

Na konferenciji pod nazivom „Podrška Evropske unije uspostavljanju i jačanju poslovne infrastrukture za unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u BiH“ predstavljeno je devet studija izvodljivosti za uređenja poslovnih zona.Učestvovalo je devet opština iz BiH koje su pokazale spremnost i odlučnost da naprave dobre i kvalitetne prijedloge za infrastrukturnu podršku poslovanju.U okviru projekta je pripremljeno devet studija izvodljivosti koje obuhvataju konceptualna rješenja Poslovnih zona u općinama Bihać, Brčko, Istočno Novo Sarajevo, Laktaši, Ljubuški, Mostar, Novi Travnik, Orašje i Teslić, te investicione analize za Banju Luku i Bijeljinu.
Opštine su pokazale snažnu opredijeljenost da pripreme kvalitetne investicione projekte za lokalne zajednice.
 
Šef Sekcije operacija za ekonomski razvoj, prirodne resurse i infrastrukturu u Delegaciji EU u BiH Martin Schieder rekao je da se u protekle dvije godine, koliko je trajao projekt, pokazalo da postoji stvarna šansa za razvoj poslovne infrastrukture širom BiH, te da bi investiranje 40 miliona eura moglo privući do 150 investitora i otvoriti 8.000 radnih mjesta.
 

Pretraga sajta

Postanite korisnik

04-upitnikZainteresovani ste za poslovanje u Poslovnoj zoni Banja Luka? Popunite i pošaljite nam upitnik. Naša služba će vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Preuzmite upitnik!

Gdje se nalazimo

Kontaktirajte nas

+387 51 450 104 
+387 51 450 137
 

Veljka Mlađenovića bb
78000 Banja Luka, RS, BiH
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.