Podijeli / Share

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ministar industrije, energetike i rudarstva, Željko Kovačević razgovarao je danas u Banjoj Luci, sa ambasadorom Japana u BiH Hideom Jamazakijem (Hideo Yamazaki) o aktuelnoj saradnji između Vlade Japana i Republike Srpske.

Ministar Kovačević je izrazio zahvalnost Vladi Japana koja je u prošlosti mnogo učinila za Republiku Srpsku i BiH.

"Mi smo spremni da podržimo sve kompanije iz Japana da dođu ulagati u Republici Srpskoj", rekao je ministar Kovačević, ističući da su neka od ulaganja japanskih kompanija već uspješno implementirana u Republici Srpskoj.

On je istakao uspješnu realizaciju projekta sanacije distributivne mreže na području ZP "Elektrokrajina" ad Banja Luka, u koju je uključena japanska kompanija Toshiba.

"U toku je projekat između "Poslovne zone" ad Banja Luka i firma "Sankyo" doo Banja Luka. Radi se o otvaranju pogona za proizvodnju čeličnih opruga za automobilsku industriju, koje će se proizvoditi prema japanskoj tehnologiji i pod monitoringom japanskih stručnjaka", rekao je ministar Kovačević.

Prema njegovim riječima, uspješno se realizuje još jedan veliki projekat, projekat odumporavanja u TE Ugljevik, koji se finansira sredstvima japanske agencije za međunarodnu saradnju ( JICA ).

Ambasador Japana Hideo Yamazaki je potvrdio da Republika Srpska ima veliki potencijal u oblasti hidroenergije i da je dosadašnja uspješno uspostavljena saradnja najbolja preporuka za buduće investicije japanskih kompanija.

Na sastanku je zaključeno da prostor za unapređenje saradnje postoji, te da će se ista intenzivirati kroz bilateralne odnose I koordinaciju Ministarstva I Ambasade Japana u BiH.

Pretraga sajta

Postanite korisnik

04-upitnikZainteresovani ste za poslovanje u Poslovnoj zoni Banja Luka? Popunite i pošaljite nam upitnik. Naša služba će vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Preuzmite upitnik!

Gdje se nalazimo

Kontaktirajte nas

+387 51 450 104 
+387 51 450 137
 

Veljka Mlađenovića bb
78000 Banja Luka, RS, BiH
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.